هدفمند بودن تبلیغات در اینترنت:
مراجعین وب هدفمند هستند و به تبلیغاتی كه به هدف آنها مربوط نشود، توجهی نمی كنند. برای موفقیت، آگهی ها باید با اهداف و آنچه در ذهن كاربران است، هماهنگ باشد. دلایل مختلفی برای عدم موفقیت تبلیغات روی وب وجود دارد. اما این موضوع زمانی قابل توجه است كه آگهی به موضوع مورد علاقه كاربر مربتط باشد و باز هم شكست بخورد. چرا این اتفاق می افتد؟
مراجعین وب هدفمند هستند و به تبلیغاتی كه به هدف آنها مربوط نشود، توجهی نمی كنند. برای موفقیت، آگهی ها باید با اهداف و آنچه در ذهن كاربران است، هماهنگ باشد. دلایل مختلفی برای عدم موفقیت تبلیغات روی وب وجود دارد. اما این موضوع زمانی قابل توجه است كه آگهی به موضوع مورد علاقه كاربر مربتط باشد و باز هم شكست بخورد. چرا این اتفاق می افتد؟ برای شروع باید علل موفقیت تبلیغات متنی در موتورهای جستجو را بررسی كنیم. هر كاربری به دنبال یك هدف است ممكن است دنبال اطلاعاتی درباره دوربینهای دیجیتال باشد یا بخواهد كتابی خریداری كند. در هر صورت، توجه كاربر كاملا به مسائلی معطوف است كه به نحوی او را به هدف خود می رساند. هنگامی كه كاربر عنوانی برای جستجو وارد می كند، موتور جستجو آگهی هایی را كه مستقیما مربوط به موضوع جستجو باشد، برمی گرداند. بنابراین كاربران آنها را مشاهده و دنبال می كنند. حتی این گونه آگهی ها موثرتر از نتایج دیگر جستجو هستند زیرا نشان دهنده اعتبار تبلیغ كننده و علاقه او به جذب مشتریان است.
بازاريابي اينترنتي و مهمترين ابزار بازاريابي:
امروزه استفاده از Email ،عموميترين فعاليت در اينترنت است و تعداد افرادي که به سرويس Email دسترسي دارند بيشتر از کساني است که به سرويس وب دسترسي دارند.
فوايد استفاده از Email:
علاوهبر ايجاد ارتباط با مشتري، بازاريابي با Email اين امکان را به ماميدهد تا بتوانيم مؤثرتر رقابت کنيم. از آنجاکه همه ما همواره دچار کمبود وقت هستيم، فقط آنقدر ظرفيت داريم که وقت خود را براي بهبود وبسايت در جهت فراهم آوردن ارزش افزوده صرف کنيم.بنابراين، اگر يک مشتري ارزش زيادي براي Emailهاي مربوط به بازاريابي ما قائل باشد، با هدايت او به سوي وب سايت ميتوان کاري کرد که به جاي ارتباط با رقبا، بيشتر وقت خود را با ما، سايت ومحصولاتمان صرف کند و به اين ترتيب بتوانيم در ميدان رقابت، توفيق بيشتري داشته باشيم.
چگونه يک Email هدايت شده بنويسيم؟
اگر دوست نداريم که Emailهاي ماپيش از خوانده شدن پاک شوند، بايد نکاتي را در نوشتن عنواننامه و متن آن رعايت کنيم. هر يک از ايندو، سبک ويژهاي را براي نوشتن ميطلبد.متننامه خوانده نخواهد شد، اگر عنواننامه انگيزه دريافت کننده را براي باز کردن آن فعال نکند.
چگونه پيام بازاريابي بسازيم که فروش را افزايش دهد؟
1. از آزمايش «خوب که چي؟» استفاده کنيد:
وقتي متن تبليغ خود را نوشتيد، آنرا بخوانيد و ببينيد آيا از آزمايش «خوب که چي» سربلند بيرون ميآيد؟ اگر بعد از خواندن تبليغ، فکر کرديد که مخاطب هدف با جمله «خوب که چي» به آن پاسخ ميدهد، آنقدر آنرا بازنويسي کنيد تا پاسخ مخاطبان چيزي شبيه اين باشد: «اين دقيقا همان چيزي است که بهدنبالش بودم. چطور ميتوانم آن را بهدست آورم؟» وقتي متن تبليغ را نقد ميکنيد، بايد بعد از هر جمله از خود بپرسيد، خوب که چي؟ اين تکنيکي است که ميتواند در تغيير و قويتر کردن متن تبليغاتي به شما کمک کند. مثلا فرض کنيد در متن تبليغ نوشتهايد که ما بزرگترين توزيعکننده ماهي در ايران هستيم. مخاطب ميتواند از خود بپرسد: خوب که چي؟ ولي اگر بنويسيد ماهيهايي عرضه ميکنيم که کلسترول ندارد و براي افرادي که مشکل کلسترول دارند مفيد است، مشتري شايد بگويد اين دقيقا همان چيزي است که ميخواستم. مزاياي واقعي کارتان را برجسته کنيد و مزايا مواردي هستند که دقيقا به مخاطب مربوط هستند و نه به شما.
2. از محرکهاي کليدي استفاده کنيد:
تبليغ شما بايد شامل يکي از محرکهاي کليدي تبليغ باشد که عبارتند از: ترس، طمع، گناه، انحصارطلبي، عصبانيت، موفقيت، يا چاپلوسي و تملق. اگر تبليغ شما يک يا چند مورد از آنها را ندارد، آن را پاره کرده دور بريزيد و از نو آغاز کنيد.» نکته بسيار مهمي که معمولا به آن توجهي نميکنيم آن است که دلايل خريد بسياري از افراد، عوامل احساسي هستند و نه دلايل منطقي. موفقترين تبليغات جهان تبليغاتي هستند که به جنبه احساسي و عاطفي محصول توجه بيشتري ميکنند. اگر صرفا از ديدگاه منطقي به موضوع نگاه کنيم، فروش زيادي را از دست خواهيم داد. اگر خريدها فقط از روي منطق انجام ميشد تمامي شرکتهاي بيمه ثروتمند ميشدند. بهترين ترغيبکنندههاي عاطفي عکس و داستان هستند. با استفاده از عکسي مناسب ميتوان در مشتري احساس رضايتي ايجاد کرد که منجر به خريد ميشود.
چگونه با بازاريابي عصبي فروش خود را افزايش دهيم؟
بازاريابي عصبي در دنيا مورد استقبال فراواني قرار گرفته است. بازاريابي عصبي بازاريابي است که با توجه به عملکرد مغز و سيستم اعصاب بدن طراحي شده است. شرکتهاي بزرگ بودجههاي زيادي براي تحقيقات بازاريابي و طراحي سيستمهاي نظرسنجي اختصاص ميدهند. سپس برمبناي اطلاعات ارائه شده توسط مخاطبان، اقدام به طراحي و ساخت محصولات جديد ميکنند. سپس اتفاق بسيار عجيبي ميافتد. همان افرادي که خودشان در نظرسنجي معيارهاي يک محصول ايدهآل را تعريف کردهاند، حاضر به خريد محصول نيستند. آقاي مالکولم گلادول در کتاب معروفش با نام «نقطه واژگوني» به اين پديده ميپردازد. او توضيح ميدهد که افراد مختلف هنگام ورود به کافيشاپ در نظرسنجي شرکت کردند که قهوه موردعلاقهشان چه قهوهاي است. اغلب افرادي که در نظرسنجي اعلام کرده بودند به قهوه تلخ و غليظ علاقه دارند، بعد از چند دقيقه در همان کافيشاپ قهوه خود را کاملا شيرين ميکردند. بنابراين هميشه نميتوان به گفتههاي مشتريان اعتماد کرد. گاهي آنها درمورد محصول نظراتي ميدهند که با خريدهاي خودشان تناقض دارد.
سه بخش اصلي مغز:
همين موضوع ساده با توجه به ساختار مغز چگونه توضيح داده ميشود؟ مغز سه بخش اساسي دارد که مغز جديد، مغز مياني و مغز قديم نام دارند. مغز جديد معمولا انجام کارهاي تحليلي و پيچيده را برعهده دارد. تصميمات منطقي، آموزش و کارهاي ارادي ما با اين فرماندهي اين بخش مغز انجام ميشود.
مغز مياني بيشتر با موارد احساسي و همچنين حافظه درگير است. مغز قديم عهدهدار فعاليتهاي اصلي ما براي بقا است. مثلا وقتي گرسنه ميشويم مغز قديم دستور ميدهد که به اينمورد رسيدگي شود. همچنين فعاليتهاي مانند تنفس و ... که براي ادامه حيات ضروري هستند توسط اين بخش مغز مديريت ميشوند.
بازاريابي مستقيم براي افزايش فروش:
بازاريابي مستقيم يکي از به صرفه ترين روشها براي شرکت ها و مشاغل کوچک است. بسياري از شرکت ها از اين روش براي توسعه کسب و کار خود استفاده نمي کنند و فرصت بزرگي را از دست مي دهند. در بازاريابي مستقيم متني را تهيه مي کنيم و در آن مخاطب را ترغيب مي کنيم تا اقدام کند و کاري انجام دهد. در اين مقاله به اصول مهم و پايه اي بازاريابي مستقيم مي پردازيم.
همواره پيشنهاد يا پيشنهادهايي ارائه کنيد.
هيچ مطلبي را به عنوان تبليغ، ايميل تبليغاتي يا نامه مستقيم نفرستيد، مگر آنکه در آن پيشنهاد مشخصي وجود داشته باشد. وقتي مجلات را ورق بزنيد از تبليغات فراواني که هيچ پيشنهادي براي مخاطب ندارند، متعجب خواهيد شد. کافي نيست بگوييم کار ما چيست و اطلاعات تماس را ارائه دهيم. بايد پيشنهاد مشخصي براي مشتري داشته باشيم تا در مورد آن فکر کند و تصميم بگيرد.
دليلي براي پاسخ به تبليغ ارائه کنيد.
اگر تبليغ دليلي براي پاسخ سريع ارائه نکند، بسياري از علاقه مندان هيچگاه تماس نخواهند گرفت. انسانها معمولا کارها را به تعويق مي اندازند و اين تعلل آنقدر ادامه پيدا مي کند که تبليغ به فراموشي سپرده مي شود.
روش اقدام را بصورت کاملا واضح توضيح دهيد.
فرض کنيد تبليغ يک گارگاه آموزشي را منتشر کرديد. روش اقدام بايد بصورت گام به گام توضيح داده شود. فرض نکنيد مشتري همه چيز را مي داند و اگر به اندازه کافي علاقه مند باشد تماس خواهد گرفت. يکي از مهمترين عوامل تمايز تبليغات معمولي و تبليغات فوق العاده در توضيح واضح مراحل اقدام است.
روشهايي ارزان براي تبليغ کسب و کار شما:
1-اگر سايت وب داريد ، تمامي همکاران و آشناياني را که داراي سايت هستند يافته و از آنها بخواهيد آدرس سايت شما را در سايت خودشان قرار دهند ، حتي اگر زميته سايت آنها کاملا متفاوت است.
2-گزارشي کوتاه از شرکت و يا محصول خود تهيه کرده و آنرا به تمامي مجلات و نشريات وابسته به زمينه کاري شما ارسال کنيد. شايد يکي از آنها گزارش شما را چاپ کرد!
3-نشريه اي در زمينه کار خود بنويسيد و هر هفته براي مشتريان و علاقمندان ايميل کنيد. اين نشريه مي تواند حتي يک صفحه باشد. سعي کنيد در آن مطالبي مفيد و آموزنده ارايه دهيد.
4-اگر محل مناسبي در اختيار داريد سمينار رايگان برگزار کنيد و خبر آنرا به نشريات بدهيد. سمينار شما مي تواند در گروه هاي کوچک مثلا 10 نفره باشد.
5-تبليغات با پست را فراموش نکنيد. مي توانيد نامه اي يک صفحه اي از محصول خود تهيه کرده و آنرا به 1000 نفر ارسال کنيد. آدرسها را از کتابهاي اول و دوم بيابيد.
6-بروشور تبليغاتي چاپ کرده و آنرا در شرکتها و اماکن اطراف محل کار خود توزيع نماييد. و براي مشتريان خدمات ويژه اي مانند تحويل رايگان در نظر بگيريد. آنها به محل کار شما نزديک اند بنابرين تحويل هزينه زيادي نخواهد داشت.
ده نکته درباره فروشندگي حرفهاي:
1. تا حد ممکن کمتر صحبت کنيد و با طرح سوالات مناسب خريدار را ترغيب به صحبت کنيد.
2. به لباس و سر و وضع خود اهميت بدهيد. لباس رسمي ذهنيت بهتري ايجاد ميکند.
3. هيچگاه حرف خريدار را قطع نکنيد يا نگوييد متوجه منظورتان شدم، بگذاريد خريدار جملاتش را تمام کند.
4. نام خريدار را بپرسيد و مرتب در صحبتهايتان از نامش استفاده کنيد.
5. براي خريدار يک مشاور واقعي باشيد، حتي گاهي پيشنهاد کنيد از شما خريد نکند چون محصول شما مناسب او نيست.
6. جديدترين اطلاعات درباره فناوريها و اخبار مربوط به محصولات خود را جمعآوري کنيد و در صحبت استفاده کنيد.
7. از واژههاي منفي مانند « ببخشيد مزاحم شدم »، «خسته نباشيد» و ... استفاده نکنيد.
8. هرگاه از مشتري سوالاتي کرديد و او جواب داد، بلافاصله خلاصه جوابهايش را تکرار کنيد تا مطمئن شود شرايط را درک کردهايد/
9. اگر خريدار گفت بعدا خبر ميدهم، همانجا يک پيشنهاد ويژه با محدوديت زماني بدهيد، مثلا بگوييد اگر تا چهارشنبه خريدتان قطعي شد، اين هديه را هم دريافت خواهيد کرد.
10. بانگيزهتر و کمي بلندتر از افراد معمولي صحبت کنيد. خريدار حتي اگر از خريد منصرف شود بايد خوشحال باشد که با فرد شاد و باانگيزهاي آشنا شده است.